Bike Park ve Svatém Petru - pro začátečníky i zkušené cyklisty

01.05.2015 22:14
Bike Park na Svatém Petru nabízí celkem šest tratí. Špindlerovské sjezdovky si tak můžete sjet i na kole. Na své si přijdou úplní začátečníci i zkušení bikeři. Samozřejmostí je zde také půjčovna kol a veškerý servis, včetně myčky kol.

Špindl Bike Park najdete kousíček za centrem Špindlerova Mlýna směrem na Svatý Petr. Po pravé straně cesty je menší parkoviště, za kterým začína lanová dráha Svatý Petr - Pláň. Celý tento areál vás určitě nadchne, nejen svou vybaveností, ale především délkou, zábavností a obtížností tratí.V areálu je dostatekobčerstvení a také půjčovna kol, vybavený servis i opravdu originální myčka kol.

Trasy v Bike Parku Špindl:

Freeride: rozjezdová věž u horní stanice LD Pláně. Trať vede po modré sjezdovce s častými odbočkami do okrajové části přilehlého lesa. Je méně technicky náročná, má spíše freeridový charakter a je zábavná pro širší okruh jezdců. Je na ní množství klopených zatáček, hliněných i dřevěných skokůdřevěných lávek a její povrch je na mnoha místech doplněn štěrkovým materiálem pro příjemnější pocit z jízdy. Délka: 2 800 m, převýšení: 450 m.

Stump trail: je součástí Freeride DH tratě, vede od horní stanice lanové dráhy Hromovka. Jedná se odřevěné lávky a štětovaný chodníček pro mírně pokročilé jezdce, kteří mohou využít hravou trať s množstvím lávek, klopenek a umělých vln. Na trail se napojíte z Freeride DH sjezdové trati u horní stanicelanové dráhy Hromovka. Po cca 500 m se Stump Trail opět sbíhá s původní Freeride sjezdovou tratí a pokračuje do Svatého Petru ke spodní stanici lanové dráhy. Délka: 500 m, převýšení: 50 m.V roce 2014 je došasně mimo provoz.

Zbrusu nový Pumptrack je ideální také pro děti. Oválná dráha se spoustou vln a klopených zatáček je postavená na rovině na dojezdu sjezdovek. Jezdci na ní nepotřebují používat pedály a pouhým "pumpováním" rukou a nohou při projíždění umělých nerovností jezdí kolem dokola bez šlapání. Délka: 75 m, převýšení 0 m.

Race: trať vede v trase lanové dráhy přímo pod sedačkami. Je technicky náročná s velmi obtížnými pasážemi, které zvládnou jen zkušení jezdci. Její náročnost splňuje veškeré požadavky pro pořádání závodů jak republikového, tak i světového charakteru. Na trati jsou přírodní i uměle vytvořené skokykrátké dřevěné lávky a její povrch je tvořen, hlínou, kameny, lesní půdou s kořeny a i menšími skalkami. Délka: 2100 m, převýšení: 450 m.

Deep forest: tento trail  pod horní stanicí lanovky Hromovka je hravý, zábavný a má charakter spíše freeridové tratě. V první třetině je na něm umístěno množství nenáročných lávek a klopenek, které poté přechází na rovný průjezd hlubokým lesem po lesní pěšině. Trať končí na asfaltové cestě, ze které se po sto metrech napojí na stávající červenou freeridovou trať. Délka: 1200 m, převýšení: 130 m.

Touristic: start Touristic downhill je vedle horní stanice LD Pláně. Trať vede zpočátku po horské štěrko-drťové svážnici, dále pak po asfaltu a dolní část po panelové cestě zpět k lanové dráze Svatý Petr-Pláň. Je topříjemná vyhlídková projížďka vhodná i pro začátečníky, rodiče s dětmi a amatérské bikery. Délka: 7 000 m, převýšení: 430 m.